Dopo Poco îţi oferă pizza coaptă pe vatră pentru tine şi pentru
prietenii tăi.
Comanzi una şi primeşti încă una din partea noastră
Ia-ți pauza de cafea în mijlocul orașului, la Cafeneaua Noastra!
Dă-ţi timp pentru tine, pune-ţi gândurile în ordine şi savurează câteva momente cu delicii, în tihnă!
Cafeneaua Noastra ...O cafenea cu Vino ncoa!
Ai un eveniment sau proiect pe care vrei sa il promovezi?
Vrei sa fii sprijinit logistic din punct de vedere publicitar prin toate mijloacele mass‐media posibile?
Ne-ar placea sa te cunoastem, ia legătura cu noi!
Pentru că veți pătrunde într-o „lume” plină de suspans și aventură, înconjurați de indiicii și puzzle-uri construite special pentru „antrenarea” atât a minții cât și a sufletului dumneavoastră. Dorim să oferim o experiență completă de distracție și adrenalină, pe care tu și membrii echipei tale să nu o puteți uita prea curând.
DESPRE BEST Iași
BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare.
Încă din 1989 asigurăm modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 97 de universităţi tehnice din 33 de ţări europene.
BEST încearcă să ajute studenţii tehnici europeni să devină mai deschiși spre colaborarea internaţională, oferindu-le șansa de a se familiariza cu diversitatea culturală europeană, dezvoltându-le, în același timp, și capacitatea de a lucra la nivel internaţional.
BEST Iași a luat naștere în anul 2000 din inițiativa unor studenți ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, care împărtășeau aceleași valori ca și membrii BEST din Europa și care, prin motivația lor, au reușit să facă dintr-un vis un obiectiv atins.
În România și Republica Moldova, organizația BEST este prezentă în 6 orașe: Brașov, București, Cluj-Napoca, Chișinău, Iași și Timișoara.
Astăzi, BEST Iași numără peste 45 de membri implicați activ în toate evenimentele noastre, împărtășind și susținând misiunea,viziunea, valorile şi obiectivele BEST alături de 138 alumni ce ne susțin atât în dezvoltarea organizației cât și a noilor membri.
BEST IAȘI ÎN CIFRE:
15 Evenimente naţionale de carieră JobShop®;
15 Cursuri academice de sezon;
6 workshop-uri internaţionale;
7 competiţii inginerești;
6 festivaluri inginerești ENGAGE.
DE VORBĂ CU...
Constantin Bogza
Group Leader Continental Automotive SRL
9 ani de experiența in construcția de produse automotive în cadrul diviziei Powertrain. La momentul actual responsabil cu definirea si crearea de soluții software și test pentru produse de tip DCDC și DBM (Dual Battery Manager) în cadrul unei echipe formată din 32 de ingineri.
Pasionat de lucruri tehnice noi, perfecționarea capabilităților produselor actuale și experimentarea implementării efectuate.
Ca hobby implicat in organizarea de seminarii la facultatea de Automatică și Calculatoare pentru cursul de Proiectarea Sistemelor Incorporate.
Specialitate: software, test, arhitectură de microcontrolere, protocoale de comunicație, management de proiect, sisteme incorporate.
Arhitect Tiberiu Teodor Stanciu
Arhitect la Miolk
Pasionat de artele vizuale, muzică şi arhitectură sunt un arhitect optimist, cu experienţa lucrului în echipe multidisciplinare, în proiecte pe plan naţional şi internaţional.
Cred în importanţa alegerilor profesionale şi în caracterul lor modelator, atât în timpul, cât mai ales după finalizarea studiilor universitare.
În prezent sunt arhitect cu ,,umor şi intelect" la MIOLK, o echipă de arhitecți, tânără și ambițioasă, care își dorește să arate că se poate face arhitectură de
calitate în Iași și în regiunea Moldovei. Lucrările echipei arată că forma este rezultatul unui proces complex, construit în timp, bazat pe întelegerea în detaliu a cerințelor
beneficiarului și specificităților contextului. Portofoliul MIOLK cuprinde atât proiecte de arhitectură rezidențială, amenajări interioare, cât și design de obiect, arhitectură temporară
și participări la concursuri de arhitectură. Proiectele echipei au fost distinse cu premii pe plan național, precum Premiul pentru Arhitectură de Interior al Anualei de Arhitectură Moldova 2015, organizată de OAR.
Dr. ing. Vlad Munteanu
Șef lucrări, Facultatea de Construcții și Instalații, UT Gheorghe Asachi din Iași
Cred cu tărie că meseria de constructor e una care te alege și nu una pe care o alegi. În acest sens, simplul fapt de a fi devenit student la Facultatea de Construcții și Instalații m-a făcut să mă simt special.
Experiența de viață anterioară și motivația puternică m-au ajutat să trec mai ușor prin examenele școlii.
Pentru mine însă, adevăratele ”examene” erau zilnice, în viața de cămin, alături de colegii mei. Ne pregăteam, fără să știm, să devenim oameni mari.
Am avut șansa să cunosc oameni care credeau în aceleași lucruri ca și mine: angajament, responsabilitate, dorința de autodepășire dar și joacă, speranțe, bucuria de a trăi. Am devenit și am rămas prieteni. Cu toții încercăm să devenim tot mai buni pentru că încă mai credem în acele lucruri care ne-au apropiat.
Sunt aproape 20 de ani de atunci și sper, din tot sufletul, să mai dureze…
Conferenţiar dr. ing. Dan-Marius Dobrea
Catedra de Electronica aplicată şi sisteme inteligente
Învătământul tehnic, în special cel Ieșean, a fost o etapă fundamentală a dezvoltarii mele umane (atât rațonale cât și spirituale) dăruindu-mi enorm de multe cunoștiințe, deprinderi, prietenii, trăiri, bucurii, visuri, idealuri etc. Fără urmarea cursurilor universitare (licență , masterat și doctorat) nu a-și fi omul care sunt acum, a-și fi doar o umbră ...
Conștientizarea a cât de multe “lucruri” am primit (de la profesorii, prietenii, colegii mei, societate și Dumnezeu – în acastă frumoasă călătorie universitară începută de mine în anul 1992 și care continuă și acum din perspectiva de profesor) și a cât de puțin am dăruit, se constituie drept baza relației de colaborare cu organizația BEST și a prezenței mele la Cafeneaua Inginerilor.
Singurul sfat pe care pot să îl dau studenților universității noastre și a celor de pretutindeni este să credeți și să îndrăzniți!
Florin Cardasim
Co-founder CodeCamp University & Co-founder Strongbytes Consulting
Florin is a software architect and Agile coach. Beyond his technical skills, he gained a broad experience as a trainer for companies and speaker in community events. Florin is passionate by technology and by working with people to construct amazing things; focused on client and team, quality and on-time delivery while carefully looking to keep inside the fun of the software development.
Nicolae Boțu
Manager S.C. Proexrom S.R.L.
În timpul activității mele în domeniul geotehniei, am participat la 32 de proiecte și am obținut peste 20 de premii participând la nenumărate conferințe atât în țară cât și în străinătate. Profesor universitar doctor inginer la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi voi oferi studenților informații despre dificultățile pe care le întâmpină companiile din punct de vedere financiar și soluții ale acestor probleme.
DESPRE CAFENEA
Ai avut vreodată oportunitatea de a bea o cafea împreună
cu o persoană de succes?
Dacă raspunsul este nu, atunci Cafeneaua Inginerilor reprezintă
ocazia perfectă pentru tine!
Cafeneaua Inginerilor este un eveniment,
organizat de BEST Iaşi, în cadrul căruia ai șansa de a purta
o discuție, într-o atmosferă relaxantă, servind o cafea, cu 6 oameni din rândul
cadrelor didactice universitare, reprezentanți ai companiilor sau antreprenori care au
reușit în viaţa profesinală.Anul acesta vom aborda temele "De ce inginer?" si "Succesul in afaceri din prisma unui inginer
"! Speech-ul, povestea dobândirii carierei actuale cât și
dialogul ulterior te vor ajuta să descoperi care sunt primii pași pentru o carieră
de succes.Dacă te-ai convins că această ocazie nu ar trebui ratată, te așteptăm pe
data de 10 martie, ora 16:00 la Doppio Zero la etajul 1 !
Ediția 2015: “Inginerul în viața cotidiană”
Această ediție a urmat să fie pe aceeași structură, trei ture
de discuții timp de 25 minute fiecare pe trei subiecte majore din viața unui viitor inginer. Studenții au avut
ocazia să afle tainele succesului a foștilor studenți de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, actuali
oameni cu o carieră frumoasă. Atmosfera relaxantă a cafenelei unde a avut loc evenimentul a făcut atât
participanții cât și invitații să discute liber și degajat.